Слово «канапе» має французьке походження (canap?). Мініатюрна закуска - це більш вишуканий і святковий варіант бутербродів. Без них важко обійтися на фуршеті або святковому застіллі.
Здавалося б, що може бути простіше бутербродів? Але знання рецептів і фантазія допоможуть перетворити блюдо для перекусу в закуску, яка стане окрасою столу і порадує всіх, хто за ним знаходиться, своїм оригінальним смаком.
Що таке канапе?
Бутерброди - це ціла група блюд. У неї входять і канапе - хлібні грінки з начинкою, зазвичай, з красивою презентацією або на шпазі
ВАЖЛИВО: ШПАЖКИ (АТЛЕ) - ОДНОЧАСНО ДЕКОРАТИВНИЙ І ФУНКЦІОНАЛЬНИЙ ЕЛЕМЕНТ КАНАПЕ.
По-перше, вона прикрашає страву (шпажки можуть бути дерев'яними, бамбуковими, металевими, фігурними з кольорового пластику, інше).По-друге, взявшись за шпажку, можна відправити міні-бутерброд прямо в рот, не забруднивши при цьому руки начинкою
Розмір канапе невеликий. Передбачається, що його з'їдають за раз, цілком, не розрізаючи і не розкушувавши
- Вага невеликий греночкі з начинкою коливається від 60 г до 80 г
- Начинка у канапе може бути яка завгодно: м'ясо, риба, паштет, сир овочі. Існують також солодкі варіанти страви
- Якщо канапе подаються на фуршеті, шпаг на них може і не бути. Бутербродики тоді едятся руками
- Грінки для закуски повинні бути дуже тоненькими, 5 - 7 мм. Їх підсмажують на оливковій олії або підсушують в духовці
- Форма грінок, які виступають в ролі підкладки, може бути різною - прямокутної, трикутної, круглої, фігурної
Крім хліба підкладкою для канапе можуть бути овочі або фрукти, крекер, чіпси, сир, солодке печиво, інші продукти - Начинки у бутербродів для фуршету може бути кілька шарів. Найбільш зручними і «поєднуваними» за смаком є тришарові канапе.
- Деякі ж експериментатори примудряються вибудовувати справжні «багатоповерхівки», які, на жаль, не завжди виходить вмістити в рот. Та й підібрати п'ять - шість продуктів, смаки яких поєднувалися б гармонійно, також дуже складно
Існує кілька правил подачі канапе:
- Міні-бутербродики подаються холодними. Їх навіть рекомендують деякий час потримати в холодильнику, щоб гармонізувати смаки продуктів, мікшувати в начинці
- Подаються канапе на широких стравах. Також можна використовувати спеціальні етажерки. Їх викладають у великій кількості і, як правило, одним шаром. Але деякі креативні кухарі примудряються майструвати з канапе справжні скульптури
- Поруч з канапе обов'язково повинні бути серветки
- Шпажки можна увіткнути в бутербродики відразу або поставити біля страв стаканчики з ними, щоб гість самообслужілся
- На той момент, коли гості сядуть за стіл, фуршетний варіант бутербродів вже повинен бути поданий
- Їдять канапе під алкогольні, слабоалкогольні та безалкогольні напої, в тому числі, з чаєм
ВІДЕО: Як приготувати канапе?
ЧАСТИНА 1
ЧАСТИНА 2
ЧАСТИНА 3
ЧАСТИНА 4
0 коммент.:
Дописати коментар