Скумбрія вважається аристократкою. Риба відноситься до блакитної породи окунеподібних. В англомовних країнах її називають макрель. Зі скумбрії готують безліч смачних страв.
У скумбрії присутня величезна кількість вітамінів, мікро- та макроелементів. У 100 грамах цієї риби міститься до половини добової норми споживання білка. Жирні кислоти «Омега-3″ нормалізують рівень холестерину. Завдяки вітаміну В12 на клітинному рівні підвищується споживання кисню. Вітамін А сприяє росту і регенерації шкіри. У цій рибі зібралася майже вся таблиця Менделєєва: фосфор, сірка, цинк, марганець, калій, натрій, селен.
Попри високу жирність риби, калорійність скумбрії невисока: в 100 грамах продукту міститься 191 Ккал. Навесні жирність риби низька — близько 3% від ваги, восени вона доходить до 30%. Саме осіння жирна скумбрія відмінне джерело жирних кислот і вітамінів групи D і B 12. Крім того, дієтологи та лікарі зараховують цю рибу до дієтичних продуктів.
Завдяки величезній кількості корисних речовин їсти скубрію корисно, бо вона сприяє:
- поліпшенню зору
- зниженню головного болю
- зниженню болю при артриті й артрозі
- збільшенню захисних сил організму
- зниженню ризику утворення онкологічних захворювань
- насиченню кровообігу серця та мозку
- поліпшенню пам’яті
- регулюванню обміну речовин і рівня гормонів
Вживання в їжу жирної риби оберігає від астми, а люди, які часто їдять скумбрію, менше відчувають депресію.
0 коммент.:
Дописати коментар