Скумбрія запечена з овочами

Що ми знаємо про скумбрію? Смачно, ситно, високий вміст фосфору, адже це риба. Користь скумбрії величезна. Якщо ви намагаєтеся знайти еліксир молодості, то м’ясо цієї риби могло б стати його основою. Адже в ній є багато речовин, завдяки яким людина будь-якому віці може вести активний спосіб життя.

Скумбрія вважається аристократкою. Риба відноситься до блакитної породи окунеподібних. В англомовних країнах її називають макрель. Зі скумбрії готують безліч смачних страв.

У скумбрії присутня величезна кількість вітамінів, мікро- та макроелементів. У 100 грамах цієї риби міститься до половини добової норми споживання білка. Жирні кислоти «Омега-3″ нормалізують рівень холестерину. Завдяки вітаміну В12 на клітинному рівні підвищується споживання кисню. Вітамін А сприяє росту і регенерації шкіри. У цій рибі зібралася майже вся таблиця Менделєєва: фосфор, сірка, цинк, марганець, калій, натрій, селен.

Попри високу жирність риби, калорійність скумбрії невисока: в 100 грамах продукту міститься 191 Ккал. Навесні жирність риби низька — близько 3% від ваги, восени вона доходить до 30%. Саме осіння жирна скумбрія відмінне джерело жирних кислот і вітамінів групи D і B 12. Крім того, дієтологи та лікарі зараховують цю рибу до дієтичних продуктів.

Завдяки величезній кількості корисних речовин їсти скубрію корисно, бо вона сприяє:

  • поліпшенню зору
  • зниженню головного болю
  • зниженню болю при артриті й артрозі
  • збільшенню захисних сил організму
  • зниженню ризику утворення онкологічних захворювань
  • насиченню кровообігу серця та мозку
  • поліпшенню пам’яті
  • регулюванню обміну речовин і рівня гормонів

Вживання в їжу жирної риби оберігає від астми, а люди, які часто їдять скумбрію, менше відчувають депресію.



0 коммент.:

Дописати коментар

 

Блог Мірзажалолова Ю.А. Template by Ipietoon Cute Blog Design